O‘SMIR YOSHDAGI FARZANDLARDA AXBOROT HURUJLARIGA QARSHIIMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHDA GENDER STEREOTIPLARINING TA’SIRI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada o‘smir yoshdagi farzandlarda axborot hurujlariga qarshiimmunitetni shakllantirish jarayonida gender stereotiplarining ta’siri tahlil qilingan. Axborottexnologiyalari va ijtimoiy tarmoqlarning keng rivojlanishi sharoitida o‘smirlar turli mafkuraviy,psixologik va madaniy axborot hurujlariga tez-tez duch kelmoqda. Shu bilan birga ularningtanqidiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatini shakllantirish hamdaaxborotni tahlil qilish ko‘nikmalarini mustahkamlash muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: Oila; jamiyat; seteritip