AXBOROT HURUJLARIGA QARSHI MA’NAVIY-AXLOQIY IMMUNITETNISHAKLLANTIRISHDA OILA PSIXOLOGIYASINING O‘RNI. GENDERSTEREOTIPLARI: FARZAND TARBIYASI VA IJTIMOIY ONGGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida axborothurujlarining mazmun-mohiyati, ularning yoshlar ongiga ko‘rsatadigan psixologik va ijtimoiyta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Ma’naviy-axloqiy immunitet tushunchasining nazariy asoslariyoritilib, uni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, genderstereotiplarining farzand tarbiyasi, shaxsning ijtimoiylashuvi va ijtimoiy ong shakllanishiga ta’sirikompleks yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida media savodxonlik, tanqidiyfikrlash, ijtimoiy nazorat mexanizmlari va pedagogik hamkorlik masalalari keng yoritilib, amaliytaklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.
Keywords: axborot hurujlari; ma’naviy-axloqiy immunitet; psixologiya