NEYROʻRAQAMLI SIVILIZATSIYA SHAROITIDA MILLIY TARBIYA ORQALIYOSHLARDA KOGNITIV MAFKURAVIY REZISTENTLIKNI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
neyroraqamli sivilizatsiya sharoitida yoshlar ongiga kuchli axborot oqimi,raqamli texnologiyalar va global mafkuraviy ta’sirlar kuchayib borayotgan bir davrda milliytarbiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — milliy qadriyatlar,an’analar va ma’naviy meros asosida yoshlarda kognitiv-mafkuraviy rezistentliknishakllantirishning samarali mexanizmlarini aniqlashdan iborat.
Keywords: kognitiv rezistentlik; mafkuraviy immunitet; axborot xavfsizligi