PEDAGOGIK MULOQOTNING O‘QUVCHILAR EMOTSIONAL INTELLEKTIVA INTELLEKTUAL RIVOJLANISHIGA KOMPLEKS TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda pedagogik muloqotning o‘quvchilar emotsional intellekti hamdaintellektual rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri atroflicha tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimidao‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi muloqot nafaqat bilim berish vositasi, balki shaxsiyrivojlanishning muhim omili sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida pedagogik muloqotningpsixologik muhit yaratish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va emotsional barqarorliginishakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.
Keywords: pedagogik muloqot; emotsional intellekt; intellektual rivojlanish