XAVOTIRLANISH FENOMENINING GENDER XUSUSIYATLARI VA OILAVIYTARBIYA BILAN BOG‘LIQLIGI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda xavotirlanish fenomenining gender xususiyatlari hamda uningshakllanishida oilaviy tarbiyaning roli ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.Tadqiqotlar natijasigako’ra, xavotirlanish darajasi ayollar va erkaklarda turlicha namoyon bo’lib,bu jarayonga biologikomillar bir qatorda oilaviy tarbiya uslublari ham sezilarli ta’sir ko’rsatilishi haqida batafsilma’lumotlar beriladi.
Keywords: Xavotirlanish; gender xususiyatlar; oilaviy tarbiya