GLOBALLASHUV SHAROITIDA YUQORI MALAKALI KADRLARNITAYYORLASH JARAYONIDA TIL VA ADABIYOT FANLARIDA INNOVATSIONYONDASHUVLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonining ta’lim tizimiga ta’siri, ayniqsa,yuqori malakali kadrlarni tayyorlashda til va adabiyot fanlarining o‘rni hamda innovatsionyondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt, interaktivmetodlar va integratsiyalashgan ta’lim modeli asosida zamonaviy kompetensiyalarni shakllantirishmasalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, axborot erkinligi sharoitida yoshlarni ma’naviy-axloqiyjihatdan himoya qilishda til va adabiyotning tarbiyaviy roli asoslab beriladi
Keywords: globallashuv; innovatsion ta’lim; raqamli transformatsiya