BOLALARDA MOTIVATSIYANI SHAKILLANTIRISH SAN'ATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda motivatsiyani shakllantirishning psixologik vapedagogik asoslari yoritiladi. Unda ichki va tashqi motivatsiya tushunchalari, ularning bolashaxsining rivojlanishidagi o ‘rni hamda talim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi.Shuningdek, ota-ona va pedagoglarning bolalarda qiziqish uygotish, maqsad qoyishga o ‘rgatish,ragbatlantirish va qo ‘llab-quvvatlash orqali ijobiy motivatsion muhit yaratish usullari ko ‘rsatibberiladi. Maqolada bolalarda mustaqillik, mas’uliyat va o ‘ziga ishonchni rivojlantirishdamotivatsiyaning muhim omil ekanini asoslab berilgan.
Keywords: motivatsiya; ichki motivatsiya; tashqi motivatsiya