O’SMIRLARDA GENDER STREOTIPLARNING SHAKLLANISH OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada gender stereotiplarining o‘smir shaxsining shakllanishigata’siri zamonaviy psixologik nazariyalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda oila, ta’limmuassasalari va media muhitida shakllanadigan an’anaviy qarashlarning o‘smirlar o‘z-o‘zinibaholashi va kasbiy tanloviga ta’siri yoritilgan. Maqola yakunida gender cheklovlaridan xoli muhityaratish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar berilgan.
Keywords: Gender stereotiplari; o‘smirlik davri; shaxs shakllanishi