RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA O‘QUVCHILARNING KOGNITIVRIVOJLANISH XUSUSIYATLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhiti sharoitida inklyuziv ta’lim faninio‘qitishning pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi.Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonlari ta’lim tizimida yangi didaktik yondashuvlar,interaktiv metodlar va individual ta’lim trayektoriyalarini shakllantirish zaruratini yuzagakeltirayotgani asoslab beriladi. Inklyuziv ta’lim fanini o‘qitish jarayonida raqamli platformalar,masofaviy ta’lim texnologiyalari, multimediya vositalari hamda adaptiv o‘qitish tizimlaridanfoydalanishning samaradorligi yoritiladi
Keywords: inklyuziv ta’lim; adaptiv o‘qitish; differensial yondashuv