OTA-ONALAR O’RTASIDAGI NIZOLAR, MUAMMOLARNING BOLALARRUXIYATIGA TA’SIR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ota-ona o‘rtasidagi nizolar va oiladagi muammolivaziyatlarning bolalar ruhiyatiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Oiladagikelishmovchiliklar, janjallar va ziddiyatli muhit bolalarning hissiy holati, xulq-atvori hamdaijtimoiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqot davomida ota-onalar o‘rtasidaginizolar sababli bolalarda yuzaga keladigan qo‘rquv, xavotir, tajovuzkorlik va o‘ziga ishonchsizlikkabi holatlar yoritilgan. Shuningdek, bolalarning sog‘lom ruhiy rivojlanishi uchun oilada ijobiymuhit yaratish muhimligi ta’kidlangan.
Keywords: oila; ota-ona nizolari; bola psixologiyasi