AXBOROT MUHITINING PSIXOLOGIK TA’SIRI SHAROITIDAMAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISHNI MUSIQATERAPIYASI ORQALI PSIXOKORREKSIYA QILISH. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda maktabgacha yoshdagi bolalarda xavotirlanishning psixologiksabab va oqibatlari, shuningdek, ularni kamaytirishning samarali vositalari tahlil qilinadi. Tezisdamusiqa terapiyasi orqali bolalarning emotsional barqarorligini oshirish usullari, ritmik va ijodiyfaoliyatning psixokorreksion ta’siri, shuningdek, oilaviy muhitning bolalar ruhiyatiga ta’siribatafsil o‘rganilgan.
Keywords: Maktabgacha yosh; xavotirlanish; musiqa terapiyasi