PSIXOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA PSIXOLOGIK METODLARNING TA’LIMSAMARADORLIGINI OSHIRISHDAGI O‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada psixologiya fanini o‘qitishda qo‘llaniladigan asosiypsixologik metodlar, ularning mazmuni hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Jumladan,tushuntirish, suhbat, kuzatish, rolli o‘yinlar, treninglar, interfaol hamda muammoli o‘qitishmetodlarining afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu metodlarning o‘quvchilarningpsixologik rivojlanishi, mustaqil fikrlashi va muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyatiochib berilgan.
Keywords: psixologiya ta’limi; o‘qitish metodlari; kuzatish metodi