ZAMONAVIY TA’LIM MUHITIDA TALABALARDA MULOQOTNINGIJTIMOIY-PSIXOLOGIK AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishida muloqotningahamiyati tahlil qilinadi. Muloqot jarayonining talabalarning psixologik barqarorligi, bilim olishsamaradorligi hamda ijtimoiy moslashuviga ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, talabalikdavrida samarali muloqot madaniyatini shakllantirishning muhim jihatlari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: muloqot; talaba; shaxslararo munosabatlar