BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA KASBIY DEFORMATSIYANINGNAMOYON BO‘LISHINING GENDER XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida kasbiydeformatsiyaning yuzaga kelish omillari hamda uning gender xususiyatlari tahlil qilinadi.Pedagogik faoliyat jarayonida erkak va ayol o‘qituvchilarda uchraydigan psixologik o‘zgarishlar,kasbiy charchoq va stereotiplar ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, kasbiy deformatsiyaningta’lim jarayoniga ta’siri hamda uni oldini olishning psixologik-pedagogik usullari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: kasbiy deformatsiya; pedagogik faoliyat; gender xususiyatlari