HARBIY OILALARDA IJTIMOIY MOSLASHUV VA GENDER MUVOZANATI:NAZARIY VA AMALIY JIHATLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezis axborot hurujlari kuchaygan zamonaviy sharoitda ma’naviyaxloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni hamda gender stereotiplariningfarzand tarbiyasiga ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda oiladagi psixologik muhit, ota-onaningtarbiya uslubi va ijtimoiy qarashlarning bola shaxsiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Natijalarshuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va tenglik tamoyillariga asoslangan tarbiya yoshavlodning axborot hurujlariga nisbatan barqarorligini oshiradi.
Keywords: harbiyu oilalar; axborot hurujlari; ma’naviy-axloqiy immunitet