TEXNOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA KREATIV FIKRLASHNIRIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchilarining kreativliginirivojlantirishning mazmuni va mohiyati yoritilgan. Shuningdek, fan va texnikaning jadal sur’atlarbilan rivojlanishi natijasida ilmiy bilimlar, tushuncha va tasavvurlar hajmining keskin ortibborayotgani tahlil qilinadi. Bunday sharoitda kreativ salohiyatga ega bo‘lgan bo‘lajak texnologiyafani o‘qituvchilariga bo‘lgan talabning ortib borishi hamda ularning kasbiy kompetentligini yuqoridarajada shakllantirish zarurligi asoslab berilgan.
Keywords: fan; texnika; kreativlik