OILADA SOGLOM PSIXOLOGIK MUHITNI SHAKILLANTIRISH VA GENDERSTEREOTIPLARNI FARZAND TARBIYASIGA TA’SIRI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida kuchayib borayotgan axborothurujlari va ularning yoshlar ongiga ta’siri tahlil qilinadi. Shaxsda ma’naviy-axloqiy immunitetnishakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, genderstereotiplarining farzand tarbiyasi hamda ijtimoiy ong shakllanishiga ta’siri ochib beriladi.Tadqiqot natijalari oiladagi sog‘lom psixologik muhit, tenglik tamoyillari va tanqidiy fikrlashnirivojlantirish yoshlarni salbiy axborot oqimidan himoya qilishning muhim omili ekanini ko‘rsatadi.
Keywords: axborot hurujlari; ma’naviy immunitet; oila psixologiyasi