FARZAND TARBIYASIDA OILA MUHITI VA UNING IJTIMOIY ONGGATA’SIRI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada farzand tarbiyasida ota-onalarning badiiy va ma’naviyhamda diniy adabiyotlarga tayangan holda yetuk shaxsni shakllantirishdagi o’rni yoritiladi. Bundantashqari, gender stereotiplarining bolalar ongiga hamda ularning ijtimoiy tasavvuri va qadriyattizimiga ko’rsatadigan ta’siri ilmiy-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinib, unda oila muhiti,milliy meros, shuningdek, adabiy manbalar orqali farzandni ma’naviy barkamol hamda yetuk shaxsqilib tarbiyalash zarurati asoslab berilgan.
Keywords: farzand tarbiyasi; oila muhiti va psixologiyasi; ijtimoiy ong