MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA PSIXOLOGIK HIMOYAMEXANIZMLARINI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA TERAPIYASINING O‘RNI(OILA PSIXOLOGIYASI KONTEKSTIDA) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda musiqa terapiyasi psixologik himoyamexanizmlarini rivojlantirish, stressni kamaytirish va emotsional barqarorlikni oshirishda samaralivosita hisoblanadi. Ota-ona bilan birgalikda musiqiy faoliyat bolalarning ruhiy barqarorliginimustahkamlashga yordam beradi. Tezis musiqa terapiyasining pedagogik va amaliy ahamiyatinioila psixologiyasi kontekstida yoritadi.
Keywords: Maktabgacha yosh; Psixologik himoya mexanizmlari; Musiqa terapiyasi