OILA PSIXOLOGIYASI VA AXBOROT MADANIYATI: FARZANDLARDATANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot makonida yoshlar ongiga ta'sir etuvchiaxborot hurujlari, ularning ijtimoiy va psixologik oqibatlari tahlil qilinadi. Ma'naviy-axloqiyimmunitet tushunchasi va uning yoshlarning ongini himoya qilishdagi roli o'rganiladi. Oilapsixologiyasi orqali bolaning qadriyat tizimi, emotsional barqarorligi va mustaqil fikrlashqobiliyatini rivojlantirish yo'llari ko'rsatib beriladi. Shuningdek, gender stereotiplari yoshlarijtimoiy ongiga qanday ta'sir qilishi va ularni axborot hurujlaridan himoya qilishda oilaningahamiyati tadqia qilinadi. Maqola ijtimoiy, pedagogik va psixologik nuqtai nazardan yoshlarningaxborot tahdidlardan himoyalanish mexanizmlarini ko'rsatib, oilaviy tarbiya muhitiningdolzarbligini ilmiy asoslaydi.
Keywords: axborot hurujlari; ma'naviy-axloqiy immunitet; oila psixologiyasi