AYOLLARNING YANGI IJTIMOIY MUHITGA MOSLASHUVCHANLIGINITA’MINLOVCHI OMILLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola ayollarning yangi ijtimoiy muhitga moslashuvchanligijarayonini psixologik, pedagogik, sotsial va madaniy omillar asosida chuqur tahlil qiladi.Ayollarning oila, mehnat jamoasi, yangi yashash joyi, migratsiya jarayonlari, professional muhit,raqamli makon va madaniyatlararo muhitga moslashish mexanizmlari, ularni qo‘llab-quvvatlovchitizimlar va adaptatsiyani yengillashtiruvchi pedagogik strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotdavomida ayolning psixologik resurslari, oila instituti, davlat siyosati va jamiyat infratuzilmasiningmoslashuvga ta’siri ilmiy dalillar asosida bayon qilinadi.
Keywords: ijtimoiy moslashuv; adaptatsiya; ayollar psixologiyasi