HARBIY OILALARDA PSIXOLOGIK BARQARORLIK VA MA'NAVIYIMMUNITETNI MUSTAHKAMLASH OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchilar oilalarida psixologik barqarorlik vama'naviy immunitetni mustahkamlashning asosiy omillari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotjarayonida O'zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning harbiy xizmatchilar vaularning oila a'zolari ijtimoiy himoyasini kuchaytirish, ma'naviy-axloqiy muhitnisog'lomlashtirishga qaratilgan farmon va qarorlari nazariy asos sifatida qo'llanilgan. Maqoladaoilaviy munosabatlarning psixologik barqarorlikka ta'siri, ma'naviy tarbiya, kommunikatsiyamadaniyati hamda davlat tomonidan ko'rsatiladigan psixologik yordam mexanizmlari ko'ribchiqilgan. Olingan natijalar harbiy oilalarda psixologik immunitetni oshirishda kompleksyondashuvning zarurligini ko'rsatadi
Keywords: harbiy oila; psixologik barqarorlik; ma'naviy immunitet