HARBIY OILALARDA AYOLLAR VA FARZANDLARNING YANGI IJTIMOIYMUHITGA MOSLASHISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu maqolada harbiy oilalarda ayollar shaxsining yangi ijtimoiy-muhitgamoslashish jarayoni psixologik jihatlari yoritilgan. Ayollarning moslashuviga ta’sir etuvchi asosiyomillar, jumladan, stress va xavotirni boshqarish strategiyalari, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashtizimlarining ro‘li va maxsus psixologik dasturlar samaradorligi batafsil tahlil qilingan.
Keywords: harbiy oilalar; ayollar moslashuvi; psixologik mexanizmlar