OTALIK VA ONALIK ROLLARI SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIKASOSLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada otalik va onalik rollarining shakllanish jarayoni psixologiknuqtai nazardan tahlil qilinadi. Unda ota-onalik identifikatsiyasining biologik, ijtimoiy va shaxsiyomillari, shuningdek, oilaviy muhit va madaniy qadriyatlarning ta’siri yoritiladi. Tadqiqotdapsixoanalitik, individual, gumanistik hamda bog‘lanish nazariyasi asosida ota va ona rollariningrivojlanish mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, ota-onalik rollarining zamonaviytransformatsiyasi va ularning bola shaxsining psixik rivojlanishiga ta’siri ilmiy tahlil qilinadi.
Keywords: otalik roli; onalik roli; ota-onalik identifikatsiyasi