OILA PSIXOLOGIK MUHITINING SHAXS KAMOLOTIGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oila psixologik muhitining shaxs kamolotiga ta’siri nazariyva amaliy jihatdan tahlil qilingan. Ilmiy manbalar asosida oila ichidagi emotsional iqlim, tarbiyauslubi va kommunikatsiya jarayonining shaxs rivojidagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalarishuni ko‘rsatadiki, sog‘lom va barqaror psixologik muhit shaxsning ijtimoiy moslashuvi, o‘zinianglash darajasi va emotsional barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi izohlab berilgan.
Keywords: oila psixologiyasi; psixologik muhit; shaxs kamoloti