AXBOROT TAHDIDLARI DAVRIDA OILAVIY QADRIYATLARNI SAQLASH VAMUSTAHKAMLASH STRATEGIYALARI,O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSSHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezis o‘smirlik davrida shaxs shakllanishining psixologikxususiyatlarini o‘rganadi. Tadqiqotda yoshlarning ichki motivatsiyasi, o‘zini anglash, shaxsiyqaror qabul qilish qobiliyati va ijtimoiy moslashuv jarayonlari tahlil qilindi. Ish davomida oila,maktab va ijtimoiy guruhlarning o‘smirlarning shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni yoritildi. Natijalarshuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va faol pedagogik qo‘llab-quvvatlash yoshlarningbarqaror shaxs sifatida shakllanishini ta’minlaydi.
Keywords: o‘smirlik davri; shaxs shakllanishi; psixologik xususiyatlar