BOSHLANG‘ICH MAKTABDA O‘QUV MOTIVATSIYASINISHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich maktab o‘quvchilarida o‘quvmotivatsiyasini shakllantirishning psixologik va pedagogik omillari tahlil qilinadi. O‘quvmotivatsiyasining mohiyati, uning kichik maktab yoshidagi bolalar rivojlanishidagi o‘rni hamdata’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lganqiziqishini oshirishda o‘qituvchining pedagogik mahorati, ta’lim metodlari, ijobiy psixologik muhitva rag‘batlantirishdagi ro‘li ko‘rib chiqiladi. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida barqaroro‘quv motivatsiyasini shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar bilanbirga psixologik shart-sharoitlar asoslab beriladi.
Keywords: Qobiliyat; o‘quv motivatsiyasi; kichik maktab yoshi