AXBOROT XURUJLARI SHAROITIDA YOSHLAR IJTIMOIY ONGINISHAKLLANTIRISHDA OILA INSTITUTI VA GENDER STEREOTIPLARININGPSIXOLOGIK JIHATLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada axborot xurujlari sharoitida yoshlar ijtimoiy ongini shakllantirishdaoila instituti va gender stereotiplarining ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot makonidagi turlig‘oyaviy va informatsion ta’sirlar yoshlarning dunyoqarashi va ijtimoiy ongiga sezilarli ta’sirko‘rsatadi, shu bois ularning ma’naviy-axloqiy immunitetini shakllantirish dolzarb masalahisoblanadi. Maqolada oilaviy muhit, ota-onaning tarbiyaviy yondashuvi va psixologikmunosabatlar, shuningdek, gender stereotiplarining farzand tarbiyasidagi roli va ijtimoiy onggata’siri yoritiladi. Oilaning psixologik muhitini mustahkamlash yoshlarni salbiy axborot ta’siridanhimoya qilishda muhim omil ekanligi ta’kidlanadi.
Keywords: Axborot tahdidlari; yoshlar ijtimoiy ongi; oila instituti