BOLANING PSIXIK RIVOJLANISHIDA OILA VA IJTIMOIY MUHITNINGO‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada shaxs rivojlanish jarayonida bolalik, o‘smirlik, yoshlik vakattalik bosqichlarida ong, xarakter, emotsional holat hamda ijtimoiy moslashuvningshakllanishiga ta’sir etuvchi omillar yoritiladi. Maqolada yoshga oid psixologik xususiyatlarnio‘qitish jarayonida, tarbiyaviy ishlar va ijtimoiy muhitni loyihalashda inobatga olishning ahamiyatiasoslab berilgan. Tadqiqot natijalari yosh avlod bilan ishlashda individual yondashuvnikuchaytirish, pedagogik strategiyalarni takomillashtirish hamda psixologik qo‘llab-quvvatlashmexanizmlarini samarali tashkil etishga xizmat qilishi izohlangan
Keywords: yosh davrlari; psixologik rivojlanish; shaxs shakllanishi