OILA -SOGʻLOM MAʼNAVIY MUHIT VA AXBOROT XAVFSIZLIGININGTAYANCHI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oilaning sogʻlom maʼnaviy muhitni shakllantirish hamdaaxborot xavfsizligini taʼminlashdagi tayanch institutsional roli tahlil qilingan. Tadqiqot konseptualtahlil, qiyosiy yondashuv va sifatli ikkilamchi maʼlumotlar sharhi asosida olib borilgan. Natijalaroilaviy muloqot sifati, media savodxonlik va tarbiyaviy izchillik axborot xatarlarini kamaytirishiniko‘rsatib berilgan. Maqola oilaviy-resurs modeli orqali ilmiy hissani taklif etishini izohlagan.
Keywords: oila; maʼnaviy muhit; axborot havfsizligi