TA’LIM TIZIMIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHNINGAHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta`lim tizimida o‘quvchi va talabalarningemotsional intellektini (EQ) rivojlantirishning ahamiyati va bu boradagi ilg’or texnologiyalar tahlilqilinadi .Tadqiqot davomida his-tuyg’ularni boshqarish , empatiya hamda ijtimoiy ko‘nikmalarnishakllantirishga qaratilgan interfaol metodlar va psixologik yondashuvlar yoritib berilgan.Shuningdek , emotsional intellektning akademik o‘zlasahtirish va shaxsiy muvaffaqiyatga ta’sirixorijiy tajribalar misolida asoslangan.
Keywords: hissiy intellekt (EQ); empatiya; ijtimoiy-emotsional o'rganish (SEL)