O’SMIRLAR PSIXOLOGIYASIDA AXBOROT HURUJIGA QARSHI MA’NAVIYAXLOQIY IMMUNITET HOSIL QILISHDA OILANING O’RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada o’smirlar psixologiyasida axborot hurujiga qarshi immunitethosil qilishning ahamiyati yoritilgan. O’smirlar hayotiga kirib kelgan tele, audio, multimediamahsulotlari va internetdagi vositalar bolalar va yoshlarning psixik va psixoemotsional holatigabosim o’tkazishini va ularni zimdan boshqarishi asoslab berilgan. Bunday vaziyatlarda oilaningo’rni va vazifalari tahlil qilingan.
Keywords: o’smirlar; psixik holatlar; axborot hurujlari