AXBOROT XURUJIGA QARSHI MA’NAVIY-AXLOQIY IMMUNITET HOSILQILISHDA OILA PSIXOLOGIYASINING O‘RNI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot makonida yoshlar va jamiyat ongigata’sir ko‘rsatuvchi turli axborot xurujlari hamda ularning salbiy oqibatlariga qarshi ma’naviyaxloqiy immunitetni shakllantirish masalasi tahlil qilinadi. Ayniqsa, bu jarayonda oila muhitiningpsixologik ahamiyati, ota-onalarning tarbiyaviy roli hamda sog‘lom psixologik muhit yaratishorqali farzandlarda mustahkam dunyoqarash va axborot madaniyatini shakllantirish zarurligiasoslab beriladi. Tadqiqot davomida oila psixologiyasining asosiy funksiyalari, axborot xavfsizligi,yoshlarning ijtimoiylashuv jarayoni va ularning shaxs sifatida shakllanishida ma’naviyqadriyatlarning roli yoritib berilgan.
Keywords: axborot xuruji; ma’naviy immunitet; oila psixologiyasi