PEDAGOGIK ERUDITSIYA - PEDAGOGLARDA KASBIY STRESSNI OLDINIOLISH ORQALI YUQORI MALAKALI KADRLAR TAYYORLASH OMILI SIFATIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik eruditsiyaning pedagoglarda kasbiy stressprofilaktikasidagi roli nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Pedagogik eruditsiya pedagogning kasbiykompetentligini oshirish, pedagogik vaziyatlarni samarali tahlil qilish va boshqarish, refleksivfaoliyatni rivojlantirish hamda kommunikativ madaniyatni shakllantirish orqali kasbiy stressnikamaytirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Shuningdek, pedagogik eruditsiya pedagoglardakonstruktiv coping strategiyalarini shakllantirib, ta’lim jarayonida ijobiy psixologik muhitniyaratishga yordam berishi yoritiladi
Keywords: pedagogik eruditsiya; kasbiy stress; stress profilaktikasi