SPORT PSIXOLOGIYASINING SPORTCHILAR FAOLIYATIDAGI AHAMIYATI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalar orasida keng tarqalgan sport psixologiyasimuammosi va uni kamaytirishda turli ko‘nikmalar va foydalanishning pedagogik-psixologikimkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sport psixologiyasining kelib chiqish omillari, uningo‘quv jarayoniga ta’siri hamda zamonaviy sport psixologiyasi yordamida ushbu muammonibartaraf etish yo‘llari hamda ta’lim jarayonida motivatsiyani oshirish, vaqtni samarali boshqarishko‘nikmalarini shakllantirish va mustaqil ta’limni rivojlantirishda sport psixologiyasiningahamiyati yoritiladi
Keywords: Sport; psixologiya; fan