KICHIK MAKTAB YOSH DAVRIDA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNINGIJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola kichik maktab yoshidagi bolalarda xotirani rivojlantirishning ijtimoiypsixologik usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlarasosida, bolalar xotirasining ijtimoiy muhit, o‘qituvchi va ota-ona ta’siri, hamda guruh faoliyatiorqali shakllanishi tahlil qilinadi. Ushbu maqola kichik yoshdagi bolalarda samarali xotiramashqlari, o‘yinlar va interaktiv metodlar orqali xotirani mustahkamlash yo‘llarini ko‘rsatadi.Shuningdek, Vigotskiy, Piaget, Bruner va boshqa psixolog olimlarning nazariyalari asosida amaliytavsiyalar beriladi
Keywords: xotira rivojlanishi; ijtimoiy psixologik usullar; maktab yoshidagi bolalar