TALABALARDA IJTIMOIY FAOLLIKNI RIVOJLANTIRISHDA IJTIMOIYEMOTSIONAL INTELLEKTNING AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida ijtimoiy faolliknishakllantirish va rivojlantirish jarayonida ijtimoiy-emotsional intellektning tutgan o‘rni ilmiynazariy va amaliy jihatdan yoritib beriladi. Ijtimoiy-emotsional intellektning tarkibiy qismlari,ularning shaxs kamoloti va jamiyat hayotidagi ahamiyati, talabalarning ijtimoiy munosabatlardagifaolligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ijtimoiy-emotsional intellektni rivojlantirish orqalitalabalarda yetakchilik, mas’uliyat, jamoada ishlash, muammolarni konstruktiv hal etish kabimuhim ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish imkoniyatlari asoslab beriladi.
Keywords: ijtimoiy faollik; ijtimoiy-emotsional intellekt; talaba