AXOROTLASHGAN DUNYODA LIDERLIK XUSUSIYATLARIRIVOJLANISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va shiddatli axborot almashinuvi davrida liderlik(yetakchilik) xususiyatlarining transformatsiyasi tahlil qilinadi. Zamonaviy rahbar nafaqatboshqaruv ko‘nikmalariga, balki yuqori darajadagi axborot madaniyati va moslashuvchanlikqobiliyatiga ega bo‘lishi lozimligi asoslab berilgan. Maqolada lider shaxsini shakllantirishningpedagogik (ta’lim mazmuni, metodika) va psixologik (emotsional intellekt, stressga chidamlilik,kreativlik) omillari ochib beriladi. Shuningdek, axborotlashgan jamiyatda raqamli savodxonlikningliderlik samaradorligiga ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar keltirilgan
Keywords: axborotlashgan dunyo; liderlik; pedagogik omillar