TALABALARDA MOBIL ALOQALARGA TOBELIKNING PEDAGOGIK -PSIXOLOGIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda mobil aloqa vositalariga tobelik holatiningijtimoiy va psixologik jihatlari tahlil qilingan. Mobil texnologiyalarning kundalik hayotdagi o‘rni,yoshlarning ijtimoiy muhitga moslashuvida ularning ta’siri, shuningdek, psixologik omillar –tashvishlilik, past o‘zini baholash, e’tiborga ehtiyoj kabi xususiyatlar orqali tobelikningshakllanishi yoritilgan. Maqola yakunida muammoni kamaytirish yo‘llari – raqamli gigiyena,ijtimoiy faollikni oshirish va psixologik treninglar tavsiya etiladi.
Keywords: mobil tobelik; talaba yoshlik; psixologik omillar