AXBOROT HURUJIGA QARSHI MA'NAVIY -AXLOQIY IMMUNITET HOSILQILISHDA OILA PSIXOLOGIYASI. GENDER STREOTIPLARI: FARZANDTARBIYASI VA IJTMOIY ONG TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada axborot hurujlari sharoitida shaxsda ma’naviy-axloqiyimmunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, genderstereotiplarining farzand tarbiyasi jarayoniga va jamiyat ijtimoiy ongining shakllanishigako‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqotda oiladagi psixologik muhit, ota-onatarbiyasi va gender qarashlarning yosh avlod dunyoqarashiga ta’siri ko‘rib chiqilib, axborotxavfsizligini ta’minlashda ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni mustahkamlash muhim omil ekanligiasoslanadi.
Keywords: oila psixologiyasi; axborot hurujlari; ma’naviy-axloqiy immunitet