TIBBIYOT TALABALARIDA OILA VA NIKOHGA OID QADRIYATLARNISHAKLLANTIRISHDA IJTIMOIY ONG VA GENDER QARASHLARINING O‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot talabalarida oila va nikohga oid qadriyatlarningshakllanish jarayonida ijtimoiy ong va gender qarashlarining o‘rni psixologik jihatdan tahlilqilinadi. Yoshlarning oila haqidagi tasavvurlari, nikohdan kutuvlari, oilaviy rollar taqsimoti vagender stereotiplarining shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar yoritiladi.
Keywords: oila; nikoh; oila qadriyatlari