AXBOROT HURUJIGA QARSHI MA'NAVIY -AXLOQIY IMMUNITET HOSILQILISHDA OILA PSIXOLOGIYASI. GENDER STREOTIPLARI: FARZAND TARBIYASIVA IJTIMOIY ONG TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot makonida yosh avlod ongiga ta’sirko‘rsatuvchi turli axborot xurujlari sharoitida ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishda oilapsixologiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Oila muhitida shakllanadigan ma’naviy qadriyatlar,ota-ona namunasiga asoslangan tarbiya usullari hamda farzandning ijtimoiylashuv jarayonidagipsixologik omillar yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada gender stereotiplarining farzandtarbiyasiga hamda jamiyatda shakllanadigan ijtimoiy ongga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan ko‘ribchiqiladi. Oila muhitida sog‘lom psixologik iqlimni ta’minlash yoshlarni turli salbiy axborotta’sirlaridan himoya qilishda muhim omil ekanligi asoslab beriladi.
Keywords: axborot xuruji; ma’naviy immunitet; oila psixologiyasi