YOSHLARDA G‘OYAVIY IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHNINGPEDAGOGIK ASOSLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda yoshlarda g‘oyaviy immunitetni shakllantirishning pedagogikasoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi ta’lim muhitida tanqidiy fikrlash, axborotsavodxonligi va qadriyatlar asosida barqaror pozitsiyani rivojlantiruvchi omillarni aniqlashdir.Metodologiya sifatida konseptual tahlil, pedagogik kuzatuv va diagnostik yondashuvlar uyg‘unligiqo‘llanadi. Ilmiy yangilik sifatida g‘oyaviy immunitetni kompetensiyalar tizimi ko‘rinishidamodellashtirish va uni shakllantirish shart-sharoitlari asoslanadi.
Keywords: G‘oyaviy immunitet; tarbiya; axborot savodxonligi