KIMYO FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNIQO‘LLASH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada kimyo fanini o‘qitishda raqamli pedagogik texnologiyalarniqo‘llashning didaktik imkoniyatlari va metodik yechimlari tahlil qilinadi. Raqamli vositalarkimyoviy tushunchalarni vizuallashtirish, murakkab jarayonlarni modellashtirish, laboratoriyaishlariga tayyorgarlikni kuchaytirish hamda ta’lim natijalarini tezkor monitoring qilishda samaralimexanizm sifatida asoslanadi. Virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, LMS platformalari, raqamlitest va formativ baholash vositalari orqali talabalarda predmet kompetensiyalari bilan bir qatordatanqidiy fikrlash, ilmiy izohlash, tajriba xavfsizligi va ma’lumotlar bilan ishlash ko‘nikmalarinirivojlantirish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarni dars dizayni, interfaolmetodlar va real laboratoriya amaliyoti bilan integratsiyalash shartlari hamda amaliy joriy etishdagicheklovlar ko‘rsatib beriladi.
Keywords: raqamli pedagogik texnologiyalar; kimyo ta’limi; virtual laboratoriya