O‘SMIRNING PSIXIKASIGA VA XULQ-ATVORIGA IJTIMOIY TARMOQNINGTA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarning psixikasiga va xulq atvoriga ijtimoiytarmoqning tasiri haqida so‘z yuritiladi. O‘smirlarni o‘z domiga tortayotgan ijtimoiy tarmoqbugungi kunning dolzab muammmosiga aylanib ulgirgan desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Insonpsixikasi va xulq- atvori nozik masaladir. Bu barchaga birdek ma’lum. O‘smirlik davri insonorganizmizda sezilari darajada fizologik va neyrogumoral o‘zgarishlarni sodir qiladi. Ushbuo‘zgarishlar esa, bir qancha salbiy oqibatlarni yuzaga keltiradi.
Keywords: psixika; ijtimoiy tarmoq; stress