O‘SMIRNING PSIXIKASIGA VA XULQ-ATVORIGA IJTIMOIY TARMOQNING TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarning psixikasiga va xulq atvoriga ijtimoiy tarmoqning tasiri haqida so‘z yuritiladi. O‘smirlarni o‘z domiga tortayotgan ijtimoiy tarmoq bugungi kunning dolzab muammmosiga aylanib ulgirgan desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Inson psixikasi va xulq- atvori nozik masaladir. Bu barchaga birdek ma’lum. O‘smirlik davri inson organizmizda sezilari darajada fizologik  va neyrogumoral o‘zgarishlarni sodir qiladi. Ushbu o‘zgarishlar esa, bir qancha  salbiy oqibatlarni yuzaga keltiradi.
Keywords: psixika, ijtimoiy tarmoq, stress, fizologiya, neyrogumoral, ijtimoiy muhit.