OILA PSIXOLOGIYASI VA MA’NAVIY-AXLOQIY IMMUNITET: FARZAND TARBIYASIDA GENDER STEREOTIPLARI VA IJTIMOIY ONGNING ROLI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada oila psixologiyasining ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishdagi o‘rni, farzand tarbiyasida gender stereotiplari va ijtimoiy ongning ta’siri tahlil qilinadi. Oila muhitidagi psixologik va ijtimoiy omillar bolalarda axborot hujumlariga qarshi immunitetni rivojlantirishda muhim rol o‘ynashi, shuningdek, gender qarashlar va stereotiplarning farzandning ijtimoiy ongini shakllantirishga qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rib chiqiladi.
Keywords: Oila psixologiyasi, ma’naviy-axloqiy immunitet, farzand tarbiyasi, gender stereotiplari, ijtimoiy ong, axborot hujumlari.