PEDAGOGIK ERUDITSIYA YUQORI MALAKALI KADRLAR TAYYORLASHNING OMILI SIFATIDA. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada pedagogik eruditsiya pedagogning keng qamrovli bilimlari, kasbiy tajribasi, ilmiy dunyoqarashi va ijodiy yondashuvini o'zida mujassam etgan muhim sifat sifatida ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda uning ta'lim sifati va samaradorligini oshirishdagi roli, zamonaviy ta'lim tizimida malakali mutaxassislarni shakllantirish jarayoniga ta'siri, shuningdek, pedagogik eruditsiyani rivojlantirishning istiqbollari va mavjud muammolari ilmiy jihatdan tahlil qilinib, pedagoglarning kasbiy kompetensiyasini takomillashtirish zarurligi asoslab beriladi.
Keywords: pedagogik eruditsiya, ta’lim sifati, kasbiy kompetensiya, pedagogik mahorat, innovatsion ta’lim, yuqori malakali kadrlar, ta’lim jarayoni, pedagogik faoliyat, ilmiy dunyoqarash, pedagogik rivojlanish