MUSIQA TA’LIMI PEDAGOGIKASIDA O‘QUVCHI YOSHLARNI MA’NAVIY-AXLOQIY TA’LIM-TARBIYASINI SHAKLLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Musiqa ta'limi pedagogikasida musiqa san'atiga bolani qiziqtirish, musiqa rivojlanishining dastlabki bosqichlarida pedagogika faninig musiqa pedagogikasi bilan bog‘liqlik jihatlari olimlar tadqiqotlari va izlanish natijalari bilan yoritib o‘tilgan. Pedagogik faoliyati davrida o‘quvchilarga ta'lim-tarbiya berish bilan birga ularga fan asoslarini chuqur singdirib borish masalalari asosli ko‘rsatilgan.
Keywords: : ta'lim-tarbiya, qobiliyat, ahloq, musiqiy ijodkorlik, ijro mahorati, musiqiy kompozitsiya.