PEDAGOGIK ERUDITSIYANI RIVOJLANTIRISH ORQALI O‘QITUVCHILARNING KASBIY – METODIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik eruditsiya tushunchasining mazmun-mohiyati, uning o‘qituvchilarning kasbiy faoliyatidagi o‘rni hamda pedagogik eruditsiyani rivojlantirish orqali pedagoglarning kasbiy-metodik tayyorgarligini takomillashtirish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik eruditsiyaning tarkibiy komponentlari, uni rivojlantirish omillari hamda ta’lim jarayonidagi samaradorlikka ta’siri yoritib beriladi.
Keywords: Pedagogik eruditsiya, pedagogik kompetensiya, kasbiy-metodik tayyorgarlik, pedagogik mahorat, innovatsion pedagogika, ta’lim samaradorligi